7 грудня відбулася лекція «Технологічне підприємництво. Освіта. Технології. Економіка» для старшокласників і студентів Житомира

7 грудня 2013 року в Житомирському державному технологічному університеті відбулася лекція, організована бізнес-акселератором «GrowthUp» і компанією «ІСМ Україна» – «Технологічне підприємництво. Освіта. Технології. Економіка».

Аудиторію лекції склали старшокласники та студенти Житомира.

Своїм баченням сучасного технологічного підприємництва, а також досвідом його реалізації з житомирянами поділився менеджер по роботі з потоком проектів одного з найвідоміших бізнес-акселераторів України «GrowthUp» – Ігор Стефурак.

Свій виступ Ігор Стефурак почав з історії розвитку університету Stanford та «гаражної силіконової долини»; докладно розповів про те, хто такий підприємець і що таке стартап, про їх місію в умовах нинішньої ринкової ситуації і функціях.

Також молодих житомирян познайомили з основними методологіями генерації та перевірки ідей для створення та ведення бізнесу. Одним із ключових критеріїв успішності сучасного бізнесу була названа інновація. Темі інновацій Ігор Стефурак приділив особливу увагу, розповівши про самих інноваторів та їх послідовників. Також тема інновацій та їх потенційних споживачів була проілюстрована кількома гумористичними кейсами.

За підсумками лекції Ігор Стефурак дав декілька порад для майбутніх підприємців у сфері ІТ, серед яких були: вивчення англійської мови, читання літератури з підприємництва, стажування в стартапі та участь у бізнес-гри «Залізний підприємець».

Нагадаємо, в березні цього року в Житомирі вперше пройшов етап Всеукраїнського чемпіонату з бізнес-гри «Залізний підприємець». Дві команди з Житомирської області взяли участь у півфіналі гри “Залізний підприємець”, який проходив в рамках найбільшого IT-заходу в Україні – iForum. Дві українські команди-переможці (у тому числі, одна з команд Житомирського регіону) взяли участь у фіналі, що проходив у Москві.

Новий регіональний етап гри відбудеться 1 березня 2014. Переможці візьмуть участь у наступних етапах гри. Організатори бізнес-гри «Залізний підприємець» в Житомирі – компанія «ІСМ Україна» та бізнес-акселератор «GrowthUp».

Statrup_ZSTU

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *